РАДИОНИЦА „МОЈ ПОРТФОЛИО“

У суботу 29. децембра 2012. године у просторијама ЦСУ Крагујевац, на Машинском факултету у Крагујевцу, одржана је презентација приручника „Мој портфолио“ (за ученике млађих разреда основне школе) и „Мој портфолио“ (за децу предшколског узраста), аутора: Љиљане Павловић и Даниеле Вранић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У теорији и пракси организовањем активности за побољшање квалитета образовања и васпитања јављају се ситуације које се одликују одређеним противуречностима: између потребе да се личност ученика гради према моделима васпитно-образовног процеса, обезбеђивања квалитета образовања и недостатка квалитетне евалуације резултата образовања.

Актуелност овог пројекта произилази из озбиљних недостатака традиционалног система оцењивања: несигурност, ограниченост, игнорисање психо-физичких особина детета… Традиционални начин оцењивања не подстиче анализу, самосвест, развој креативних и лидерских способности ученика. Нова техника процене која доприноси подизању квалитета образовања, подстиче лични раст и развој је техника портфолија. Њен главни циљ  је акумулација, организација рада и постигнућа ученика од предшколског периода па све до завршетка школовања. Ово издање ће помоћи деци предшколског узраста и ученицима млађих разреда основне школе да на лак и једноставан начин воде свој портфолио, а учитељи ће добити могућност да  направе индивидуалне профиле својих уиченика и да да на лак и једноставан начин прате напредовање својих ученика.

На представљању овог занимљивог издања учествовало је  70 учитеља и васпитача.

14 мишљења на „РАДИОНИЦА „МОЈ ПОРТФОЛИО“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s